Bevingut al web de Joan Maria Busquets Romagosa

Horari d'atenció : DL a DV: 9:00 a 14:00 - 16:00 a 20:00
Contacte : 977-239-405

Feng-Shui

Què és el Feng Shui?

De les moltíssimes possibles formes d'omplir les exigències físiques i psíquiques de la vida, com el confort i les comoditats, la tranquil·litat i la seguretat, una de les més importants és aconseguir adaptar el nostre medi ambient ... La bona terra, l'aigua i un clima favorable poden permetre-li a la llavor créixer com un arbre robust o com una flor delicada, però si falla un d'aquests factors o és insuficient, el creixement es veurà obstaculitzat. De la mateixa manera, els éssers humans es veuen influenciats pel medi ambient i l'atmosfera en què viuen. Aquests factors poden determinar com progressen les persones

(Dotzè Tai Situpa, Alt Lama. Referint al Feng Shui)

El Feng Shui és la ciència que ensenya a viure en harmonia amb la terra. De l'equilibri amb la natura obtenim els majors beneficis en termes de pau i prosperitat. Als que segueixen els seus preceptes i consells en la construcció dels seus habitatges i llocs de treball, el feng shui els aporta la promesa d'una vida pròspera i fructífera.
Feng Shui significa "vent i aigua". Té el Feng Shui en compte el fet que el vent i l'aigua esculpeixen la superfície de la terra. Insisteix en la necessitat de viure en harmonia amb els vents i les aigües del planeta, si això s'aconsegueix, el medi ambient projectarà bona fortuna, pau, prosperitat i abundància de béns sobre la nostra vida.

Història del Feng Shui

El Feng Shui es va practicar a la Xina des dels temps de la dinastia Tang. Es té generalment per fundador al mestre més antic d'aquest art, Yang Yun Sang, que va deixar múltiples obres clàssiques que es conserven. Va ser un important conseller a la cort de l'emperador Hi Tsang (888 d.C.)
Històricament han existit dues escoles principals:
L'escola de la Forma. Basa les seves tècniques en el relleu i en l'aspecte del paisatge, sigui aquest rural o urbà. Els seus principis són clars però la seva aplicació és difícil. La hi coneix pel seu enfocament de tipus intuïtiu.
L'escola de les direccions o escola de la Brúixola.
Basa les seves tècniques en els vuit trigrames, les estrelles i els cinc planetes, situats en els anells concétricos d'una brúixola (El P'an) La hi coneix pel seu enfocament de tipus analític.

Per a què serveix?

El Feng Shui ens permet buscar la millor ubicació tant per a la nostra casa com a negoci, tenint en compte les nostres energies personals, i en cas d'un negoci segons les necessitats del mateix.
Harmonitzar la nostra casa, evitant obstacles energètics i buscant les millors ubicacions per a cada persona o activitat.
Decorar de manera adequada els espais de les nostres vivendes o negocis. Vigilant els colors, formes i la ubicació del mobiliari.
Restaurar de manera adequada antics edificis o locals en funció de les nostres necessitats.
També dissenyar espais exteriors o jardins de manera que harmonitzin amb l'habitatge o espais d'oci o negoci.